ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Τι είναι το αλληλέγγυο εμπόριο και γιατί το στηρίζουμε;

Το αλληλέγγυο εμπόριο είναι μια ηθική εμπορική διαδικασία. Αντί να στοχεύει στο κέρδος των πολυεθνικών και των τοπικών μεσαζόντων τους, επιδιώκει την ικανοποίηση των αναγκών όλων των εμπλεκομένων στην αλυσίδα διακίνησης των αγαθών.

Για παράδειγμα, μέσω του αλληλέγγυου εμπορίου επιτυγχάνεται μια αξιοπρεπής ανταμοιβή του μόχθου των παραγωγών, παρέχονται στους καταναλωτές προσιτές τιμές για ποιοτικά προϊόντα, οικοδομούνται οργανώσεις διακίνησης αγαθών που στηρίζονται σε δημοκρατικές, βιώσιμες και ανοιχτές διαδικασίες και τέλος λαμβάνεται πραγματική μέριμνα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την αειφόρο, ισορροπημένη και χαμηλής έντασης ανάπτυξη.

Αυτή τη στιγμή στο αλληλέγγυο εμπόριο εμπλέκονται εκατομμύρια άνθρωποι, συλλογικότητες, εγχειρήματα και φορείς και τα αποτελέσματα είναι θετικά, μιας και επιτυγχάνεται η δημιουργία μακροχρόνιων συνεργασιών, σταθερών σχέσεων και κλίματος εμπιστοσύνης, υποστήριξης και αμοιβαιότητας.

Εμείς σαν «Από Κοινού» διακινούμε αρκετά προϊόντα που προέρχονται από συναλλαγές αλληλέγγυου εμπορίου. Ένας από τους κύριους προμηθευτές μας είναι οι συνεταιρισμοί καφεπαραγωγών του ζαπατίστικου κινήματος στην Τσιάπας του Μεξικού.

Από πλευράς αλληλέγγυων προϊόντων στο «Από Κοινού» μπορείτε να βρείτε:

  • Ποιοτικό ζαπατίστικο καφέ (εσπρέσο, φίλτρου, για μπρίκι, ντεκαφεϊνέ)
  • Φυσική ζάχαρη ελάχιστης επεξεργασίας
  • Ζάχαρη από καρύδα
  • Διάφορα είδη αυθεντικού κακάο και σοκολάτας
  • Κρέμα κακάο – φουντουκιού
Κύλιση στην κορυφή