Το καλάθι μου

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Ποιοί είμαστε

Το «Από Κοινού» είναι ένα συνεταιριστικόσυνεργατικό και αλληλέγγυο εγχείρημα που γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης την άνοιξη του 2013.

 

Είμαστε πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι που μαζευτήκαμε αναζητώντας ένα κοινό όραμα: έναν κόσμο με εμπιστοσύνη στις ανθρώπινες σχέσεις. Μια ζωή περισσότερο δίκαιη και ηθική, ενταγμένη αρμονικά και ισορροπημένα μέσα στο φυσικό περιβάλλον και σε επαφή με τις τέχνες και τον πολιτισμό.

 

Για εμάς, αρχή όλων είναι η ποιοτική και υγιεινή τροφή. Έτσι, βασιζόμαστε στον πρωτογενή τομέα και είμαστε αυστηρά προσηλωμένοι στην υποστήριξη της παραγωγής αγροτικών προϊόντων μικρής κλίμακας με οικολογικές και απολύτως φυσικές μεθόδους. Καταβάλουμε προσπάθεια να διαδώσουμε, ώστε να διασώσουμε αυθεντικές, παραδοσιακές συνταγές, παλιούς σπόρους που σπανίζουν και συνήθειες που ξεχνάμε. Παράγουμε επίσης προϊόντα μακράς διαρκείας, με πρώτες ύλες δικής μας καλλιέργειας, μεταποιημένα από εμάς και τους φίλους μας, με μεράκι και αγάπη.

 

Παράλληλα όμως, δε δεχόμαστε την εκμετάλλευση μεταξύ των ανθρώπων, γι’ αυτό και πιστεύουμε και στηρίζουμε με κάθε τρόπο την ηθική και δίκαια αμειβόμενη εργασία.

 

Μέσα από συνελεύσεις με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας παίρνουμε συλλογικές αποφάσεις που ρυθμίζουν όλα τα ζητήματα που αφορούν τον συνεταιρισμό μας. Χωρίς ιεραρχία και εσωτερικές διαφοροποιήσεις, αλλά με εργαλεία που συνέχεια ανακαλύπτουμε και εξελίσσουμε, οραματιζόμαστε έναν κόσμο όπου όλες οι αποφάσεις παίρνονται…..

Από Κοινού!