Το καλάθι μου

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Ελαιόλαδο

Τα ελαιόδεντρα από τα οποία προέρχεται το έξτρα παρθένο κρητικό ελαιόλαδο μας καλλιεργούνται αποκλειστικά με οικολογικές μεθόδους.

 

 

Οι μέθοδοι του χρησιμοποιούμε είναι, είτε της βιολογικής καλλιέργειας, είτε της φυσικής καλλιέργειας, που είναι γνωστή ως μέθοδος «Fukuoka – Νatural farming». Επιπλέον, για την εξαγωγή του λαδιού επιλέγουμε ελαιοτριβεία που εφαρμόζουν μόνο την τεχνική της ψυχρής έκθλιψης καρπού.

 

Στη φυσική καλλιέργεια, που εμπνεύστηκε και πρώτος εφάρμοσε ο Ιάπωνας Masanobu Fukuoka, το έδαφος δε σκάβεται, δε χρησιμοποιούνται φάρμακα, χημικά ή λιπάσματα. Εξίσου σημαντικό, είναι η συνύπαρξη των ελαιοδέντρων με δασικά ή και οπωροφόρα δένδρα, θάμνους, πόες και φυτά χλωρής λίπανσης.

 

Με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, η εξαγωγή του χυμού του ελαιοκάρπου γίνεται με πίεση και χωρίς προσθήκη οποιουδήποτε τύπου θέρμανσης η ζεστού νερού. Το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή ενός άριστου ελαιολάδου, καθώς η αγνότητά και η ανώτερη ποιότητά του δεν έχει επηρεαστεί από θέρμανση ή χημικές ουσίες.

 

Μετά από την εξαγωγή του λαδιού από το καρπό, το λάδι το εμφιαλώνουμε αμέσως χωρίς κάποιο φιλτράρισμα. Έτσι, το λάδι μας διατηρεί τα υψηλά θρεπτικά και γευστικά στοιχεία της ελιάς.

 

Σε εικόνα είναι θολό, όχι είναι διαυγές και από πλευράς γεύσης είναι έντονο, υπόπικρο και με αισθητά πικάντικα στοιχεία. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και η ιδιαίτερη ταυτότητα του ελαιόλαδου των «Από Κοινού» οφείλονται στα πολλά υγιεινά συστατικά του καρπού της ελιάς.

 

Με τη φυσική ωρίμανση του λαδιού η γεύση του ισορροπεί και γίνεται ουδέτερη, καθώς με την πάροδο του χρόνου εξασθενούν μερικά από τα συστατικά του, που μετατρέπονται, είτε σε πτητικές ουσίες, είτε σε επικαθίσεις. Η διαδικασία αυτή επιταχύνεται με τη θερμοκρασία, γι’ αυτό και εμείς φυλάσσουμε το ελαιόλαδό μας σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.